From left: From left: "White superficial" by Hennie Ann Isdahl, "Light & Dark", video by Christine Istad and "Mirror to mirror" by Lisa Pacini

Open Space - Exit In

Tromsø Kunstforening, Tromsø Norway

16. november 2012 – 6. januar 2013

Vi byr på to vidt forskjellige utstillinger som omhandler både lys og mørke i materiell og menneskelig form. Kunstnergruppen Open Space lyser opp mørketiden ved å plassere en stor sol utenpå Kunstforeningens fasade som en del av utstillingen Exit In, mens Mattias Härenstam viser en personlig beretning om menneskesinnets skjøre balanse i utstillingen "Frykten for å mislykkes".

Kunstnergruppen Open Space består av Christine Istad, Hennie-Ann Isdahl, Mona K. Lalim og Lisa Pacini. De fire kunstnerne arbeider i ulike teknikker som de forener i en stor utstilling av malerier, skulpturer og installasjoner spesielt laget for Tromsø Kunstforening. I utstillingen som de har kalt Exit In, utforsker de rommene både utenfor og inne i bygningen. Den tre meter store solen på kunstforeningens fasade skal lyse døgnet rundt og kan ses fra lang avstand, mens utstillingen inne i gallerirommene utdyper temaene rom, sted, temperatur, og farger.

I forlengelsen av utstillingen Exit In viser Istad/Pacini videoen Identity som projiseres på vinduet i Verdensteateret kafé. Denne visningen åpner lørdag 17. november.

Om Open Space:
Christine Istad, Hennie-Ann Isdahl, Mona K. Lalim og Lisa Pacini har samarbeidet siden 2010. De fire kunstnerne arbeider i ulike teknikker men har til felles interessen for farge, rom og det stedsspesifikke. Prosjektene deres har alltid en sterk forankring i det aktuelle visningsrommet, noe som gjør resultatet unikt hver gang. Open Space stilte ut ved det prestisjefylte Lehigh University Art Galleries i Pennsylvania i 2011 og ved Nord-Trøndelag Fylkesgalleri, Namsos 2012, og i 2013 skal de ha nok en utstilling i Maas Gallery i Purchase New York.

Sun to Tromsø
http://www.artubeart.blogspot.no

From left: From left: "Spor av tid" by Mona K. Lalim, Untitled Squares I-II by Hennie Ann Isdahl

"Walls of Tromsø" by Christine Istad and "Radar" by Lisa Pacini

"Light without shadow" and "Recycled Space Junk" by Lisa Pacini

"Sun to Tromsø" by Christine Istad and Lisa Pacini